Skogberga gård

Genomförda spelningar 2023 (stäng)

2023
2022
2021
2020
2019

Se tidigare års spelningar

                       
Lördag
21 januari
Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Midvinterstämman i Järfälla, i Fjällenskolan i Viksjö, Järfälla, kl. 20.00-20.30 i polskesalen.
Här kan du hämta PROGRAMBLAD och årets AFFISCH.
Adress: Ekollongränd 1, 175 49 Järfälla. Arrangörer är Järfälla Spelmän i samarbetar med KULTURENS.
Torsdag
2 februari
Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar för Polskedansarna i Hägerstensåsen.
Gå till TOPPEN AV SIDAN
bild på Öppet Hus

Öppet Hus - Folkmusik och fika

Andra söndagen varje månad håller Täby Spelmansgille Öppet Hus på Skogberga spelmansgård mellan kl. 13-15 (utom sommarmånaderna, se kalendariet).
Varmt välkommen att lyssna till små och stora grupper eller solister i Gillet. Det är fritt inträde och i serveringen finns gott fika till självkostnadspris. Passa på att njuta en stund i 1700-tals miljö!


bild på Täby spelmansstämma

Täby spelmansstämma

En gång om året ordnar vi Täby spelmans-
stämma. Då kommer det spelmän med fioler, nyckelharpor och många fler instrument till Skogberga. Stämman inleds med horn-
blåsning och allspel, då alla som vill får spela med. Sen brukar det bli både buskspel och spel från scenen med årets gästartist. Information om det finns servering alternativt om eget fika gäller finns i Kalendariet.


bild på scenspel med fiolgruppen

Återkommande spelningar

Täby Spelmansgille har många återkommande spelningar under året, både lokala spelningar vid högtider eller dansspelningar och på olika spelmansstämmor runt om i landet. Midsommar i Rönninge by, nationaldagen på Karby Gård, Skansen under sensommaren. På stämmor i Hallunda, Järfälla, Uppsala och inte minst i Dalarna på flera stämmor bland annat Bingsjöstämman. Vi spelar gärna till dans!