Skogberga gård

Genomförda spelningar 2021 (stäng)

2024
2023
2022
2021
2020
2019

Se tidigare års spelningar

                       
Under hela
2021 och
tills vidare
ÖPPET HUS OCH FOLKMUSIKKVÄLL I NORRORT ÄR FORTSATT INSTÄLLDA.
Lördag
5 juni
Täby Spelmansgille spelar på Rimbostämman. INSTÄLLT.

Planen är att Rimbostämman hålls nästa år, lördagen 4 juni -22, med sedvanlig kurs på fredagen.
Söndag
6 juni              
Täby Spelmansgille spelar vid Nationaldagsfirandet på Karby gård. Arrangör Täby kommun. INSTÄLLT
Torsdag
24 juni
Täby Spelmansgille spelar sin årliga midsommarspelning vid äldreboendet Attundagården i Täby, utomhus ca kl. 14.15.
Fredag
25 juni
Täby Spelmansgille spelar vid Midsommarfirandet i Rönninge by. INSTÄLLT.
Lördag
17 juli
Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar utomhus i Edsvik, Sollentuna mellan kl. 13.30-15.00 då utställningen "Edsviks Konst- och hantverkssommar 2021" visas. Arrangör är Kulturföreningen Darkroom - en ljusglimt i Sollentunakulturen.
Lördag
21 augusti
Täby Spelmansstämma 2021 på Skogberga Spelmansgård från kl. 14.00 och framåt. Stämman inleds med allspel. Det bjuds på ett scenprogram med bl a årets gästartist - Andreas Risan som spelar dansant och lekfullt från Västerbotten, Västerdalarna och Värmland på fiol, altfiol, nyckelharpa och hardangerfela! Från scenen spelar även Renate Krabbe samt flera grupper inom Täby Spelmansgille som Boda-Bingsjö, Gladpack Spelmän, Chatrine o Per.
Det blir buskspel överallt. För att undvika trängsel blir det ingen fikaservering i år. Så ta med eget fika! Fri entré. Arrangör Täby Spelmansgille med stöd av Täby kommun och Kulturens. Tänk på att hålla avstånd! Alla friska är varmt välkomna!
Sprid gärna affisch för sociala medier (jpg).

Här kan du läsa en artikel om stämman skriven i Täby Allehanda av Mac Lennart Lindskog.
Söndag
22 augusti
En mindre grupp från Täby Spelmansgille spelade i samband med slåtter på orkidéängarna i Upplands-Bro i ett samarbete med kommunen och Naturskyddsföreningen.
Lördag
30 oktober    
Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar Bingsjö- och Bodapolskor till dans på Oktoberstämman i Uppsala. INSTÄLLT
Gå till TOPPEN AV SIDAN
bild på Öppet Hus

Öppet Hus - Folkmusik och fika

Andra söndagen varje månad håller Täby Spelmansgille Öppet Hus på Skogberga spelmansgård mellan kl. 13-15 (utom sommarmånaderna, se kalendariet).
Varmt välkommen att lyssna till små och stora grupper eller solister i Gillet. Det är fritt inträde och i serveringen finns gott fika till självkostnadspris. Passa på att njuta en stund i 1700-tals miljö! Se bildcollage.


bild på Täby Spelmansstämma

Täby spelmansstämma

En gång om året ordnar vi Täby spelmans-
stämma. Då kommer det spelmän med fioler, nyckelharpor och många fler instrument till Skogberga. Stämman inleds med horn-
blåsning och allspel, då alla som vill får spela med. Sen brukar det bli både buskspel och spel från scenen med årets gästartist. Information om det finns servering alternativt om eget fika gäller finns i Kalendariet.


bild på scenspel med fiolgruppen

Återkommande spelningar

Täby Spelmansgille har många återkommande spelningar under året, både lokala spelningar vid högtider eller dansspelningar och på olika spelmansstämmor runt om i landet. Midsommar i Rönninge by, nationaldagen på Karby Gård, Skansen under sensommaren. På stämmor i Hallunda, Järfälla, Uppsala och inte minst i Dalarna på flera stämmor bland annat Bingsjöstämman. Vi spelar gärna till dans!