Skogberga gård

Öppet Hus - Folkmusik och Fika!

Den andra söndagen varje månad håller Täby Spelmansgille vanligtvis Öppet Hus på Skogberga Spelmansgård mellan kl. 13-15 (utom sommarmånaderna, se årets kalendarie).
ÖPPET HUS ÄR INSTÄLLDA TILLS VIDARE. Om folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras och öppet hus kan genomföras lämnas besked om detta på hemsidan.

Varmt välkommen att lyssna till små och stora grupper eller solister i Gillet. Det är fritt inträde och kaffeservering med hembakt bröd till självkostnadspris. Passa på att njuta en stund i 1700-tals miljö!
Se vägbeskrivning.

Skogberga Spelmansgård

Alla genomförda spelningar 2020 (stäng)

  2019   2020

Söndag 12 januari Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 12 januari Varmt välkommen till årets första Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Lördag 18 januari Täby Spelmansgille spelar till dans på Midvinterstämman i Järfälla, i Fjällenskolan i Viksjö, Järfälla. Fiolgruppen spelar kl. 20.30-21.00 och nyckelharpsgruppen 21.00-21.30. Läs mer i programbladet. Adress: Ekollongränd 1, 175 49 Järfälla.
Lördag 8 februari Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar på Vinterstämman i Hallunda, både från scenen kl. 17.10 och till dans kl. 18.30. Se hela programmet. Läs mer på arrangörens Slagsta Gilles hemsida.
Söndag 9 februari Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 9 februari Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Torsdag 5 mars Gladpack Spelmän i Täby Spelmansgille håller konsert i Hönshuset vid Karby Gård, kl. 19.00. Entré 100 kr inkl. kaffe & kaka.
Söndag 8 mars Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 8 mars Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Lördag 28 mars "Folkmusikkväll i Norrort" INSTÄLLT DENNA GÅNG!
Söndag 12 april Öppet hus INSTÄLLT.
Söndag 19 april Familjegruppen INSTÄLLT.
Söndag 26 april "World Nyckelharpa Day" INSTÄLLT.
Söndag 10 maj Familjegruppen INSTÄLLT.
Söndag 10 maj Öppet hus INSTÄLLT.
Lördag 23 maj Täby Spelmansstämma är FLYTTAD till söndag 13/9 och genomförs förutsatt att folkhälsomyndigheternas rekommendationer angående covid-19, om begränsade folksamlingar på max 50 personer hävs tills dess.
Lördag 30 maj Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar på Rimbostämman INSTÄLLT.
Lördag 6 juni Nationaldagsfirandet på Karby gård INSTÄLLT.
Torsdag 18 juni Täby Spelmansgille spelar utomhus på Attundagården.
Lördag 20 juni Täby Spelmansgille spelar vid Midsommarfirandet i Rönninge by INSTÄLLT.
Tisdag 30 juni Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Bingsjöstämmans förstämma INSTÄLLT.
Onsdag 1 juli Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Bingsjöstämman INSTÄLLT.
Torsdag 2 juli Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Östbjörka Spelmansstämma INSTÄLLT.
Fredag 3 juli Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Boda Spelmansstämma INSTÄLLT.
Onsdag 29 juli Täby Spelmansgille spelar till dans på Skansen INSTÄLLT.
Lördag 22 augusti Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar vid utställning. Fiolgruppen spelar utomhus vid i Edsvik, Sollentuna, kl. 14.00. Arrangörer Kulturförening Darkroom.
Söndag 13 september Den prelimiära Täby Spelmansstämma 2020 som var flyttad till detta datum blev tyvärr INSTÄLLD.
Vi hoppas på ljusare tider sommaren 2021. Detta var det som skulle ha gällt om stämman blivit av 23 maj, eller 13 september;
Täby Spelmansstämma 2020 på Skogberga Spelmansgård från kl. 13.00 och framåt. Stämman inleds med allspel, mer info om låtar kommer. Det bjuds på ett fullspäckat scenprogram med bl a årets gästartist - Andreas Risan, som spelar dansant och lekfullt från Västerbotten, Västerdalarna och Värmland på fiol, altfiol, nyckelharpa och hardangerfela! Fler gästartister är Stockholms spelmanslag samt Renate Krabbe. Från scenen spelar även flera grupper inom Täby Spelmansgille.
Det blir finlir i härbret, dans på stuggolvet inne i Spelmansgården, buskspel överallt och fikaservering med våfflor. Fri entré. Arrangör Täby Spelmansgille med stöd av Täby kommun och Kulturens. Varmt välkomna!
Sprid gärna affisch för sociala medier(jpg).
Söndag 11 oktober Familjegruppen INSTÄLLT.
Söndag 11 oktober Öppet hus INSTÄLLT.
Lördag 31 oktober Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar på Oktoberstämman på UKK i Uppsala. INSTÄLLT.
Söndag 8 november Familjegruppen INSTÄLLT.
Söndag 8 november Öppet hus INSTÄLLT.
Lördag 21 november Folkmusikkväll i Norrort INSTÄLLT
Torsdag 3 december Fiolgruppen spelar till dans hos Polskedansarna. INSTÄLLT.
Söndag 13 december Familjegruppen INSTÄLLT.
Söndag 13 december Öppet hus INSTÄLLT.
Gå till TOPPEN AV SIDAN