Skogberga gård

Kalendarium

Läs om pandemisituationen

Se genomförda spelningar

Försiktigt börjar evenemangen för 2022 att planeras. Observera att de kan komma att ställas in. Kalendariet uppdateras allt eftersom.
Söndag
13 februari
Varmt välkommen till vårens första inplanerade Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00. Läs mer vid bilden "Öppet Hus - Folkmusik och fika". INSTÄLLT.
Lördag
26 februari
Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar på Vinterstämman i Hallunda, både från scen och till dans. Mer info kommer. Arrangör Slagsta Gille. INSTÄLLT.
Lördag
12 mars
Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Midvinterstämman i Järfälla, i Fjällenskolan. Mer info kommer. INSTÄLLT.
Söndag
13 mars
Vårstarten för Öppet Hus i Skogberga är nu framflyttat till denna söndag. Varmt välkommen kl. 13.00-15.00! Läs mer vid bilden "Öppet Hus - Folkmusik och fika".
Söndag
10 april
Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00. Läs mer vid bilden "Öppet Hus - Folkmusik och fika".
Söndag
8 maj
Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00. Läs mer vid bilden "Öppet Hus - Folkmusik och fika".
Lördag
4 juli
Täby Spelmansgille spelar konsert och till dans på Rimbostämman på Tolvmannagården i Rimbo.
bild på Öppet Hus

Öppet Hus - Folkmusik och fika

Andra söndagen varje månad håller Täby Spelmansgille Öppet Hus på Skogberga Spelmansgård mellan kl. 13-15 (utom sommarmånaderna, se kalendariet). Varmt välkommen att lyssna till små och stora grupper eller solister i Gillet. Det är fritt inträde och kaffeservering med hembakt bröd till självkostnadspris. Passa på att njuta en stund i 1700-tals miljö!


bild på Öppet Hus

Folkmusikkväll i Norrort

En lördagkväll per termin är det vanligtvis "Folkmusikkväll i Norrort", mellan kl 17-22 i Kvarntorpsgården i Täby. Där blir det dans
till polskor och lite gammalt med buskspel
i fiket.
Kvällen brukar inledas med en konsert då en eller flera folkmusikgrupper framträder mellan kl. 17.00-17.45. INSTÄLLT TILLS VIDARE. Läs mer om Folkmusikkväll i Norrort


bild på Täby Spelmansstämma

Täby Spelamansstämma

En gång om året ordnar vi Täby Spelmans-
stämma. Då kommer det spelmän med fioler, nyckelharpor och många fler instrument till Skogberga. Stämman inleds med horn-
blåsning och allspel, då alla som vill får spela med. Sen brukar det bli både buskspel och ett späckat scenprogram med gästartist och spelmän i olika grupper. Fika, vofflor och annat gott brukar finnas i serveringen.