Skogberga gård

Kalendarium

                     

Se genomförda spelningar

Söndag
9 april
Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00. Läs mer vid bilden "Öppet Hus - Folkmusik och fika".
Lördag
29 april
Täby Spelmansgille spelar till dans under Folkmusik på bygdegårn i Ekskogen, Vallentuna. Kvällen inleds med en konsert av Peter Puma Hedlund kl 18.00-19.00. Biljettpris 150 kr, biljett köps på plats. Efter konserten blir det dans och servering, med dans till Täby Spelmansgille och Peter Puma Hedlund kl 19.00-22.00.
Till Ekskogen är det 45 min med Roslagsbanan, se vägbeskrivning på www.bygdegarden.nu
Arr Kårsta-Ekskogens bygdegårdsförening i samarbete med Täby Spelmansgille. Varmt välkommen!
Söndag
14 maj
Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00. Läs mer vid bilden "Öppet Hus - Folkmusik och fika".
Lördag
27 maj
Ekskogens spelmansstämma 2023 i Ekskogens bygdegård, från kl. 13.00 och framåt. Stämman inleds med hornspel och allspel på gården.
Kl 14 blir det konsert med Erika Lindgren Liljenstolpe och Robert Larsson – som spelar låtar efter legendaren Viksta-Lasse mm. Fri entré.
Kl 15 och framåt blir det dans och buskspel. Dans blir det till Täby Spelmansgille och andra renommerade spelmän på bygdegårdens superbra dansgolv. Korv- och fikaförsäljning finns. För mer info kontakta Micke Löfroth, tel. 070-816 95 07.
Till Ekskogen är det 45 min med Roslagsbanan, se vägbeskrivning på www.bygdegarden.nu
Arr Kårsta-Ekskogens bygdegårdsförening i samarbete med Täby Spelmansgille. Varmt välkommen!
Lördag
26 augusti
Täby spelmansstämma 2023 på Skogberga spelmansgård från kl. 13.00 och framåt. Stämman inleds med allspelslåtarna Polska efter Wilhelm Gelotte, Slev Anders vals, Wigers polska..
Från scenen spelar Robert Larsson från Björklinge. Robert bjuder bl a på låtar efter legendarerna Viksta-Lasse och Hjort Anders. Ett unikt tillfälle att uppleva folkmusiken när den är som bäst!
På stämman blir det buskspel överallt och finlir i spelmansgården. Fikaservering och fri entré. Arrangör Täby Spelmansgille med stöd av Täby kommun och KULTURENS. Varmt välkomna!
bild på Öppet Hus

Öppet Hus - Folkmusik och fika

Andra söndagen varje månad håller Täby Spelmansgille Öppet Hus på Skogberga spelmansgård mellan kl. 13-15 (utom sommarmånaderna, se kalendariet).
Varmt välkommen att lyssna till små och stora grupper eller solister i Gillet. Det är fritt inträde och i serveringen finns gott fika till självkostnadspris. Passa på att njuta en stund i 1700-tals miljö! Se bildcollage.


bild på Täby spelmansstämma

Täby spelmansstämma

En gång om året ordnar vi Täby spelmans-
stämma. Då kommer det spelmän med fioler, nyckelharpor och många fler instrument till Skogberga. Stämman inleds med horn-
blåsning och allspel, då alla som vill får spela med. Sen brukar det bli både buskspel och spel från scenen med årets gästartist. Information om det finns servering alternativt om eget fika gäller finns i Kalendariet.


bild på scenspel med fiolgruppen

Återkommande spelningar

Täby Spelmansgille har många återkommande spelningar under året, både lokala spelningar vid högtider eller dansspelningar och på olika spelmansstämmor runt om i landet. Midsommar i Rönninge by, nationaldagen på Karby Gård, Skansen under sensommaren. På stämmor i Hallunda, Järfälla, Uppsala och inte minst i Dalarna på flera stämmor bland annat Bingsjöstämman. Vi spelar gärna till dans!