Skogberga gård

Öppet Hus - Folkmusik och Fika!

Den andra söndagen varje månad håller Täby Spelmansgille Öppet Hus på Skogberga Spelmansgård mellan kl. 13-15, se vägbeskrivning (ej jun-sep i år).

Varmt välkommen att lyssna till små och stora grupper eller solister i Gillet. Det är fritt inträde och kaffeservering med hembakt bröd till självkostnadspris. Passa på att njuta en stund i 1700-tals miljö!

Skogberga Spelmansgård Öppet Hus

Kalender för 2020 (se även alla genomförda spelningar)

Söndag 8 mars Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 8 mars Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Lördag 28 mars Välkommen till "Folkmusikkväll i Norrort" på Kvarntorpsgården i Täby, ett öppet spel- och danshus, kl. 17-22. Kom och dansa polskor och lite gammalt till spelmän från Täby Spelmansgille m fl. Buskspel i fiket och fri entré. Här kan du hämta Allspelslista och Spelschema för dans- och spelkvällen.
Kvällen inleds med en konsert kl. 17-18 framförd av två spelgrupper - BodaBingsjö med Reidar Hammarsten, Berit Sandström Lundman, Håkan Wredh, Sture Holmström och Stig-Arne Thand samt med duon - Chatrine Svärling och Per Bengtsson. Två nyckelharpspelare med tonvikt på Upplandslåtar, men även låtar från andra delar av Sverige.
Arrangörer Täby Spelmansgille och Täby Folkdansgille.
Skriv ut AFFISCH och svartvit FLYER. Sprid de gärna!
Söndag 12 april Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Söndag 19 april (observera nytt datum) Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 10 maj Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 10 maj Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Lördag 23 maj Täby Spelmansstämma 2020 på Skogberga Spelmansgård från kl. 13.00 och framåt. Stämman inleds med allspel, mer info om låtar kommer. Det bjuds på ett fullspäckat scenprogram med bl a årets gästartist - Andreas Risan, som spelar dansant och lekfullt från Västerbotten, Västerdalarna och Värmland på fiol, altfiol, nyckelharpa och hardangerfela! Fler gästartister är Stockholms spelmanslag samt Renate Krabbe. Från scenen spelar även flera grupper inom Täby Spelmansgille. Det blir finlir i härbret, dans på stuggolvet inne i Spelmansgården, buskspel överallt och fikaservering med våfflor. Fri entré. Arrangör Täby Spelmansgille med stöd av Täby kommun och Kulturens. Varmt välkomna!
Lördag 30 maj Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar på Rimbostämman på Tolvmannagården i Rimbo. Hela fiolgruppen spelar under en konsert, samt delar av fiolgruppen till dans beroende på antal dansare.
Lördag 6 juni Täby Spelmansgille spelar vid Nationaldagsfirandet på Karby gård. Nationaldagen firas stort på Karby Gård med mycket musik- och dansunderhållning, café mm. Under firandet välkomnar Täby kommun nya svenskar. Alla varmt välkomna! Mer info om tider kommer. Arrangör Täby kommun. Hitta till Karby Gård.
Lördag 20 juni Täby Spelmansgille spelar vid Midsommarfirandet i Rönninge by. Mer info om tider kommer. Hitta till Rönninge by. Arrangörer Täby kommun, Täby Hembygdsförening och Rönninge by.
Tisdag 30 juni Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Bingsjöstämmans förstämma. Info om tid och plats kommer.
Onsdag 1 juli Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Bingsjöstämman. Info om tid och plats kommer.
Torsdag 2 juli Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Östbjörka Spelmansstämma. Info om tid och plats kommer. Arrangör Östbjörka bystugeförening.
Fredag 3 juli Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Boda Spelmansstämma. Mer info kommer.
Onsdag 29 juli Täby Spelmansgille spelar till dans på Skansen! Kom och dansa gammalt och polskor på Galejans dansbana. Mer info om tid kommer. Varmt välkomna!
Gå till TOPPEN AV SIDAN