Skogberga gård

Öppet Hus - Folkmusik och Fika!

Den andra söndagen varje månad håller Täby Spelmansgille Öppet Hus på Skogberga Spelmansgård mellan kl. 13-15, (ej mars-sep i år).
Se vägbeskrivning

Varmt välkommen att lyssna till små och stora grupper eller solister i Gillet. Det är fritt inträde och kaffeservering med hembakt bröd till självkostnadspris. Passa på att njuta en stund i 1700-tals miljö!

Skogberga Spelmansgård Öppet Hus

Kalender för 2020 (se även alla genomförda spelningar)

- NEDANSTÅENDE EVENEMANG ÄR PRELIMINÄRA

Nedanstånde evenmang i kalendariet är preliminära, utom de som är inställda. Mer information kommer allt eftersom utvecklingen av Coronasituationen.

Lördag 20 juni Täby Spelmansgille spelar vid Midsommarfirandet i Rönninge by INSTÄLLT.
Tisdag 30 juni Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Bingsjöstämmans förstämma INSTÄLLT.
Onsdag 1 juli Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Bingsjöstämman INSTÄLLT.
Torsdag 2 juli Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Östbjörka Spelmansstämma INSTÄLLT.
Fredag 3 juli Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar till dans på Boda Spelmansstämma INSTÄLLT.
Onsdag 29 juli Täby Spelmansgille spelar till dans på Skansen INSTÄLLT.
Söndag 13 september PRELIMINÄRT. Täby Spelmansstämma på Skogberga Spelmansgård är flyttad till söndag 13/9 och genomförs förutsatt att folkhälsomyndigheternas rekommendationer angående covid-19, om begränsade folksamlingar på max 50 personer hävs tills dess.
Stämman inleds kl. 13.00 med allspel, mer info om låtar kommer. Det bjuds på ett fullspäckat scenprogram med bl a årets gästartist - Andreas Risan, som spelar dansant och lekfullt från Västerbotten, Västerdalarna och Värmland på fiol, altfiol, nyckelharpa och hardangerfela! Från scenen spelar även flera grupper inom Täby Spelmansgille, samt eventuellt fler gästartister.
Det blir finlir i härbret, dans på stuggolvet inne i Spelmansgården, buskspel överallt och fikaservering med våfflor. Fri entré. Arrangör Täby Spelmansgille med stöd av Täby kommun och Kulturens. Varmt välkomna!
Söndag 11 oktober Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 11 oktober Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Söndag 8 november Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 8 november Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Lördag 21 november Välkommen till "Folkmusikkväll i Norrort" på Kvarntorpsgården i Täby, ett öppet spel- och danshus, kl. 17-22. Kom och dansa polskor och lite gammalt till spelmän från Täby Spelmansgille m fl. Buskspel i fiket och fri entré. Här kan du senare hämta Allspelslista och Spelschema för dans- och spelkvällen.
Kvällen inleds med en konsert kl. 17.00-17.45, mer info kommer. Arrangörer Täby Spelmansgille och Täby Folkdansgille. Alla varmt välkomna!
Söndag 13 december Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 13 december Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Gå till TOPPEN AV SIDAN