Skogberga gård

Kalendarium

                     

Se genomförda spelningar

Lördag
20 augusti
Täby Spelmansgille spelar på Slagsta Gilles spelmansstämma i Tumba Bruk (facebooklänk). Tider för stämman är mellan kl 13-17. Här hittar du Allspelslåtar. Brukscaféet är öppet och det är fritt inträde till stämman. Välkommen!
Lördag
27 augusti
Täby spelmansstämma 2022 på Skogberga spelmansgård från kl. 13.00 och framåt. Stämman inleds med allspelslåtarna Polska efter Wilhelm Gelotte, SlevAnders vals, Wigers polska.
Från scenen bjuds det på en höjdarkonsert med årets gästartist Mia Marine, ett kärt namn på folkmusikscenen, med sitt svängiga och klangfulla spel.
Det blir buskspel överallt och finlir i spelmansgården. Ta med eget fika! Fri entré. Arrangör Täby Spelmansgille med stöd av Täby kommun och KULTURENS. Varmt välkomna!
Sprid gärna evenmanget på Facebook.
Lördag
29 oktober
Täby Spelmansgille spelar till dans vid Oktoberstämman 2022 på UKK i Uppsala, prel kl. 21.45-22.30 i Sal D. I år genomförs Oktoberstämmans 75-årsjubileum. Hitta till UKK, Uppsala Konsert & Kongress. Arr. Uplands Spelmansförbund.
bild på Öppet Hus

Öppet Hus - Folkmusik och fika

Andra söndagen varje månad håller Täby Spelmansgille Öppet Hus på Skogberga spelmansgård mellan kl. 13-15 (utom sommarmånaderna, se kalendariet).
Varmt välkommen att lyssna till små och stora grupper eller solister i Gillet. Det är fritt inträde och i serveringen finns gott fika till självkostnadspris. Passa på att njuta en stund i 1700-tals miljö!


bild på Täby spelmansstämma

Täby spelmansstämma

En gång om året ordnar vi Täby spelmans-
stämma. Då kommer det spelmän med fioler, nyckelharpor och många fler instrument till Skogberga. Stämman inleds med horn-
blåsning och allspel, då alla som vill får spela med. Sen brukar det bli både buskspel och spel från scenen med årets gästartist. Information om det finns servering alternativt om eget fika gäller finns i Kalendariet.


bild på scenspel med fiolgruppen

Återkommande spelningar

Täby Spelmansgille har många återkommande spelningar under året, både lokala spelningar vid högtider eller dansspelningar och på olika spelmansstämmor runt om i landet. Midsommar i Rönninge by, nationaldagen på Karby Gård, Skansen under sensommaren. På stämmor i Hallunda, Järfälla, Uppsala och inte minst i Dalarna på flera stämmor bland annat Bingsjöstämman. Vi spelar gärna till dans!