Skogberga gård

Öppet Hus - Folkmusik och Fika!

Den andra söndagen varje månad håller Täby Spelmansgille Öppet Hus på Skogberga Spelmansgård mellan kl. 13-15, se vägbeskrivning (ej jun-sep i år).

Varmt välkommen att lyssna till små och stora grupper eller solister i Gillet. Det är fritt inträde och kaffeservering med hembakt bröd till självkostnadspris. Passa på att njuta en stund i 1700-tals miljö!

Skogberga Spelmansgård Öppet Hus

Kalender för 2020 (se även alla genomförda spelningar)

Lördag 8 februari Täby Spelmansgilles fiolgrupp spelar på Vinterstämman i Hallunda, både från scenen kl. 17.10 och till dans kl. 18.30.
Se hela programmet (preliminärt). Läs mer på arrangörens Slagsta Gilles hemsida.
Söndag 9 februari Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 9 februari Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Söndag 8 mars Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 8 mars Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Lördag 28 mars Välkommen till "Folkmusikkväll i Norrort" på Kvarntorpsgården i Täby, ett öppet spel- och danshus, kl. 17-22. Kom och dansa polskor och lite gammalt till spelmän från Täby Spelmansgille m fl. Buskspel i fiket och fri entré. Här kan du senare hämta affisch, allspelslista och spelschema för dans- och spelkvällen.
Kvällen inleds med en konsert kl. 17-18 framförd av två spelgrupper - BodaBingsjö med Reidar Hammarsten, Berit Sandström Lundman, Håkan Wredh, Sture Holmström och Stig-Arne Thand samt med duon - Chatrin Svärling och Per Bengtsson. Två nyckelharpspelare med tonvikt på Upplandslåtar, men även låtar från hela Sverige.
Arrangörer Täby Spelmansgille och Täby Folkdansgille.
Söndag 12 april Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Söndag 19 april (observera preliminär datumändring) Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 10 maj Familjegruppen för barn och ungdomar med föräldrar som spelar folkmusik tillsammans i Skogberga kl. 11.00-13.00. Det är en blandning av instrument, sång, rytmer och rörelser. Ta med eget instrument om du har annars finns rytminstrument och flöjter att låna. Kom med och spela, sjung och ha kul! Lätt lunch serveras.
Söndag 10 maj (prel.) Varmt välkommen till Öppet Hus i Skogberga, kl. 13.00-15.00 (läs mer överst på sidan).
Lördag 23 maj Täby Spelmansstämma 2020 på Skogberga Spelmansgård från kl. 13.00 och framåt. Fri entré. Mer information kommer.
Arrangör Täby Spelmansgille med stöd av Täby kommun och Kulturens.
Gå till TOPPEN AV SIDAN