Skogberga gård

Fiolgruppen

bild på Fiolgruppen som spelar till dans i Boda

Fiolgruppen är en stor spelgrupp så här blir spelglädjen också stor!

I fiolgruppen tränar vi på gemensam repertoar till dans, spelar fritt och har Låtstuga med noggrann genomgång för de som vill.

Praktiskt om Fiolgruppen

Här spelas mest fioler men också flöjt och nyckelharpa. Det finns en bred repertoar med låtar från Bingsjö, Boda, Rättvik, Orsa och andra ställen i Dalarna. Och nästan lika många låtar från Jämtland, Hälsingland, Medelpad, Uppland o Värmland mm.

Målsättningen är att spela låtar, framför allt polskor, så att det känns bra för dansarna att dansa de olika danstyperna till musiken. När vi spelar till dans vill vi helst att dans o musik ska uppnå en skön symbios.

Under spelkvällarna varvar vi träning av repertoaren med Låtstuga och fritt spel. Några onsdagar per termin brukar vi ha låtutlärning med nya låtar.

Under en vanlig spelkväll med fiolgruppen är det Låtstuga mellan kl. 19-20 för de som önskar noggrann inlärning av låtar i gruppens repertoar, medan övriga har fritt spel. Kl. 20-21 övar alla tillsammans på den gemensamma repertoaren och efter kl. 21 är det åter fritt spel.

Vi spelar på onsdagar kl. 19-21.30.

Spelledare är Micke Löfroth, tel. 070-816 95 07. Biträdande spelledare är Agneta Wiberg.

För att hitta till Skogberga, se Vägbeskrivning.

Varmt välkommen!


Gå till Spelgrupper